Gość Kasia Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Dzień dobry, od paru dni zauważyłam u siebie niepokojące objawy: po wypróżnieniu się zobaczyłam na papierze toaletowym świeżą krew. Krew nie ma ostro czerwonego koloru, można powiedzieć, że jest bardziej różowawa, chociaż rano przy wypróżnianiu się ma zawsze troszkę ciemniejszy kolor i jest jej więcej niż o innych porach. Od miesiąca mam też nawracający ból brzuch, nie jest to ból ostry, odczuwam swego rodzaju *skręty* oraz kruczenie w brzuchu, najczęściej po przebudzeniu. Zrobiłam morfologię, która nie wykazała anemii ani żadnych nieprawidłowości. Miałam także badanie kału, które wykluczyło robaczycę i pasożyty. Wczoraj byłam u proktologa, który po badaniu nie stwierdził u mnie hemoroidów. Zlecił mi kolonoskopię. Mam 21 lat i bardzo się boję, co może mi dolegać. Czy rak jelita grubego jest możliwy w mojej grupie wiekowej? Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź, ponieważ kolonoskopię będę mieć dopiero za dwa tygodnie i szaleję z niepewności. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Witaj! Rak jelita grubego występuje najczęściej po czterdziestym roku życia. Prawdopodobieństwo zachorowania w młodym wieku jest stosunkowo mniejsze. Być może krwawienie wywołują innego typu zmiany. Niekoniecznie złośliwe. Badanie endoskopowe powinno wydatnie pomóc w postawieniu diagnozy. Powinnaś spokojnie oczekiwać terminu badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Dziekuje za odpowiedz:) udalo mi sie i zrobiono mi kolonoskopie dzisiaj, ktora wykazala zapalenie, lekarze mowia, ze to nic powaznego. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi