Gość kamil Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 6 tygodni temu przeciolem calkiem ścięgno prostownika najwiekszego palca u stopy (ścięgno zostalo zszyta i jakaś torebka)i wczoraj lekarz sciągnal mi szyne a ja nie moge wogóle ruszać tym palcem!! nie wiem czy to normalne czy bede mógl go zgiąc czy palec pozostanie już sztywny? palcem poruszam ale bardzo minimalnie martwie sie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Witaj! Po długotrwałym unieruchomieniu oraz urazie ścięgna ruchomość w stawie może być ograniczona. Warto udać się do lekarza, który zdecyduje o konieczności rehabilitacji. Najprawdopodobniej za pomocą ćwiczeń i zabiegów uda się poprawić ruchomość palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi