Gość Krzysiek Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dzień dobry, Od kilku miesięcy ( ok 4- 5 miesięcy ) odczuwam dolegliwości związane z lewą stopą . Zaznaczam , że nie miałem w tym czasie żadnej kontuzji, stopa nie była też spuchnięta. Odczuwam ból o średnim natężeniu w okolicach kostki . Gdy uciskam 1-2 cm pod kostką ból staje się silniejszy i jest to jakby centrum bólu. Nie odczuwam bólu codziennie i tak jak wspominałem nie jest nie do wytrzymania natomiast obecność bólu od kilku miesięcy sprawia mi dyskomfort. Czasami ból odczuwam też z boku stopy , po zewnętrznej części stopy. Są również dni, że stawiając stopę na palcach również odczuwam ból , który przemieszcza się do środka stopy. Dodatkowym objawem jest pieczenie stopy we wszystkich jej częściach o których wspominałem . Badania jakie wykonałem : - badania zlecone przez lekarza rodzinnego dotyczące chorób reumatycznych - wynik idealny - prześwietlenie rtg zlecone przez reumatologa - wynik nie wskazujący żadnych zmian - badanie usg wykonane przez reumatologa - wynik - lekki stan zapalny stawu skokowego. Otrzymałem skierowanie na 10 zabiegów krioterapii . Po zabiegach jedyną poprawą jest brak uczucia sztywnej stopy po nocy, Stopę smaruję ketonal żelem, przykładam też 2 razy dziennie zmrożony żel. Stopa nadal boli, nadal odczuwam pieczenie. Jeśli trochę pobiegam , dolegliwości się zwiększają . Mam umówioną wizytę u ortopedy, ale muszę na nią czekać jeszcze 3 tygodnie . Bardzo proszę o pomoc i wyrażenie opinii na temat mojej dolegliwości . Proszę o pomoc ,co mam robić . BArdzo mi zależy na szybkim pozbyciu się dolegliwości . Chciałbym rano biegać ale moja dolegliwość skutecznie mi w tym przeszkadza . Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dodam jeszcze , że podczas jazdy samochodem , podczas wciskania sprzęgła czuję lekki ból w lewej stopie . I chyba najważniejsze - podczas wykonywania ruchów stopą w lewo lub w prawo płynność wykonywania ruchów i ich zakres jest mniejszy niż w prawej stopie . Podczas ruchu w prawo lub w lewo pojawia się też ból . Mam także wrażenie ,że gdybym w mocny i zdecydowany sposób poruszył stopą w bok ,to w środku stopy doszło by do pęknięcia lub naderwania jakiejś części... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Narazie zdecydowanie wstrztymaj się z bieganiem. Smaruj reparilem bgierz rutinoskorbin aby poprawic krazenie krwi. Mozesz pic tez wapno 2 razy dziennie. Nie nadwyrezaj nogi mysle ze pomoga zabiegi fizjoterapia laser magnetronik moze wirówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 DZiękuję za odpowiedź . Jeśli nie mam skręconej nogi ani zwichniętej tylko jest to lekki stan zapalny to czemu się utrzymuje tyle miesięcy ? Mimo podjętych kroków ( krioterapia, okłady żelowe , ketonal żel ) dolegliwości nie ustępują ? Mam jeszcze pytanie, czy dolegliwości mogą być powiązane z częstym noszeniem małego dziecka ? MAm 1,5 roczne i dziecko i dosyć często jest noszone , podnoszone itd . Czy to możemieć wpływ na kondycję stawu skokowego? pieknie dziekuję za pomoc . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 czy ktoś mi może odpowiedzieć na moje pytania ?? CAły czas smaruje stopę , robie okłady z żelu z zamrażalnika , ponownie chodzę na krioterapię i ....nic ... cały czas mam opisane dolegliwości .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malina Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Krzysiek, czy nadal boli? Przeszło? daj znać, bo mam podobnie od pół roku w obydwu kostkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 dlaczego nie wpadles na pomysl zazywania ibuprofenu. 2 razy dziennie po 400 mg, przez dluzszy okres. moze to likwiduje stan zapalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kazimierz028 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Mnie dlugo bolaly kostki i stopy, nikt nie mogl doszukac sie przyczyny. I bylem na diecie i probowalem cwiczyc, ale nie widzialem efektow. Dopiero jak polaczylem to wszystko i dolozylem wygodne buty, z wyprofilowana wkladka to ulzylo. Czasami dalej boli, ale jest o wiele lepiej. Teraz chodze juz tylko w takich butach, lekkich i wygodnych, najlepsze jakie mam sa od arcopedico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacjent Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Ktoś miał jeszcze taką dolegliwość. Mam podobnie i nie mogę tego wyleczyć od 2 lat. RTG, USG i rezonans wszystko w normie. Fizjoterapia nic nie dała. Przy chodzeniu i bieganiu czuć w tym stawie pieczenie i ciepło. Rano ograniczenie i sztywność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi