Gość Agnieszka Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam od pewnego czasu czuję straszną gorycz w ustach, ucisk i ból z lewej strony pod żebrami (wydaje mi się, że w okolicach trzustki lub żołądek), badanie USG wykazało pęcherzyk żółciowy niepowiększony, bez cech stanu zapalnego, w świetle złóg o śr 14 mm. W związku z tym mam pytanie czy konieczna jest interwencja chirurgiczna i czy można usunąć pęcherzyk żółciowy jeżeli obecnie wystąpiło u mnie zapalenie mieszków włosowych na nogach. I mam jeszcze pytanie, bo lekarz rodzinny powiedział mi, że ten ból z lewej strony to nerwoból, a jakbym miała atak pęcherzyka żółciowego to ból byłby z prawej strony a nie lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Przy ostrym bólu miałam i z prawej i cała resztę też. Ale prawdą jest że pierwsze objawy dawało w różnych miejscach, z lewej też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ja czuję tylko ucisk i bolesność ale umiarkowaną a taki ostry atak to miałam raz i wtedy wylądowałam w szpitalu dożylnie podali środki przecibólowe i przeszło. Obenie mam problem bo jestem po operacji kolana i bardzo przeszkadza mi dolegliwość ze strony *kamieni*, a lekarz rodzinny cały czas leczy mnie na wrzody żołądka, których nie mam, bo jestem już po endoskopii i na 100% wiem, że nie mam wrzodów żołądka, a jak prosiłam o skierowanie do szpitala to powiedziała, że mam jeszcze czas. Leki na wrzody, które mi przepisała odstawiłam sama, bo miałam po nich mdłości, a teraz się boję, żeby nie wystąpił u mnie stan zapalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 do agi bol woreczka jest tylko po prawej stronie wiem bo mam to od 18 lat i nie chcą mi go wyciać lekarze czekają chyba az pęknie i będzie za pożno,mnie boli już 10 dni non stop we wtorek ige do chirurga zobaczymy co powie teraz i tak od 18 lat co jakiś czaswiję się z bolu a co do goryczy w ustach to miałam to samo 2 tygodnie przed atakiem woreczka i po trzech dniach przeszlo samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Do Kingi to myślisz że to może być co innego, bo mnie faktycznie boli tylko z lewej strony, tam gdzie żołądek i trzustka, a ucisk czuję pod mostkiem? Sama już nie wiem, ale złóg jest, bo wyszedł na usg. Moja siostra jest po wycięciu, tata i mama też. Siostra jak miała ataki to ból występował u niej z lewej strony i w mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 do agi widzisz to u każdego inaczej a mnie boli nadal non stop 24 godziny na dobe bol zachodzi az na plecy pod lopatkę a mam przepisany cholestil i spasmolinę ale to nic nie pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Kinga ja jak mnie dopadł ból to pojechałam do szpitala i tam podali mi leki przeciwbólowe i rozkurczowe w kroplówce. Daj znać co Ci powie jutro chirurg. Trzymaj się cieplutko i nie daj się bólowi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 do agi bylam u chirurga z wynikami i okazało się że to jest wina kamienia w nerce prawej i tak boli i lekarze często mylą to z wątrobą i woreczkiem pobolewa mnie jeszcze trochę ale może będzie dobrze*-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Do Kingi to dobrze, że się odezwałaś ale nie dobrze że to kamień w nerce. Na pewno będzie dobrze trzymam kciuki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 dziękuję:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi