Gość kinga Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Witam, miesiac temu zrobilam mammografie dzis otrzymalam wynik. Piers o budowie gruczolowo- tluszczowej. W prawej piersi w projekcji skosnej w polu gornym okraglawy guzek o srednicy 6 mm- wezel wlasny ? W Piersi lewej w projekci cc w polu wewnetrznym okraglawego ksztaltu zageszczenie utkania o wymiarze ok 8x 5 mm - FA? Podejrzanych mikrozwapnien nie uwidacznia sie. Skora i tkanka podskorna w granicach normy. W uwidocznionych partiach dolow pachowych powiekszonych wezlow chlonnych nie stwierdza sie. Kontrola za 1,5 roku. Czy wszystko jest ok? bo sa pytajniki a kontrola za poltorej roku. Nadmienie ze na prawej piersi mam pieprzyk od dawna czy to wlasnie on jest widoczny na zdjeciu??? a lewa piers kiedys byla operowana to moze to jakies zrosty?Prosze o opinie. Mam 47 lat, jestem dwa miesiace po usunieciu macicy z powodu endometriozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Nadmienie ze nie mam zadnych doleegliwosci nawet nie jestem w stanie wyczuc sama palpacyjnie tych guzkow, nic mnie nie boli, piersi sa takie jak zawsze, ani tez nie mam zadnej wydzieliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwet Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Kinaga, bez paniki! Skoro napisali,że kontrola za 1,5 roku- wię narazie jest wszystko OK. Nie panikuj tak, rozumiem ,że jesteś po *przejściach* więc jesteś przeczulona, ale może to dobrze bo niczego w razie co nie przegapisz! Jeśli nadal się boisz to idź do dobrego lekarza, najlepiej chirurga, który zajmuje się na codzień piersiami (robi operacje)- idż prywatnie do takiego lekarza i zrób u niego badanie USG - na wizytę weź te wyniki z mammografii. Trzymaj się i nie panikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Moja mama umarla tydzien temu, jak sie okazalo - miala raka piersi:( Poszlam do lekarza zrobil usg dodatkowo, powiedzial ze mozna by bylo przejsc obok tej zmiany ale z racji ze mama umarla na to zrobi biopsje. Termin za miesiac w moim miescie, nie bede czekac- w srode mam biopsjie w centrum onkologii w krakowie. Boje sie troche, ostatnio przeszlam powazna operacje, teraz znowu to.. juz nie mam sily:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwet Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Kinga, fakt, jesteś w grupie ryzyka, wiele już przeszłaś, ale nie bój się tak mocno tylko traktuj tę biopsję jako rozwianie wątpliwości i całkowite upewnienie się ,że to łagodna zmiana. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kinga Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Juz po badaniach, okazalo sie ze sa to tluszczaki. Kamien spadl mi z serca. chyba mam tendencje do tych tluszczakow bo w nodze tez mam jednego. Za rok do kontroli. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi