Gość Anna Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Mam 23lata.Od dość długiego czasu przy oddawaniu kał pojawia mi się jasna krew na stolcu i na papierze czasami rownież biały śluz... jakieś 2 miesiace temu poszłam z tym do protologa i robilam rektoskopie... okazalo sie ze nic sie tam nie dzieje przepisal mi maść doodbytnicza i diochespan max mialam uzywac przez 2 miesiace ale przestalam po jakims miesiacu... objawy dalej sa ...czyli krew i przy wylocie odbytu (oddajac stolec) wyczówam ból (kłócie) nie wiem co robić... strasznie się marwtie i dziwie że przy rektoskopi nic nie wykazało :( czy isc jeszcze raz na to badanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aas Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 powiem Ci tak, jak sie raz zacznie to trwa juz cale zycie *) miliony ludzi ma ten sam problem - hemoroidy i pochodne. Generalnie jesli krew jest swieza to pochodzi z dolnego odcinka ukl. pokarmowego. Kremy, masci, czopki itp działaja tylko znieczulajaco przez jakis czas i niestety nie usuwaja przyczyny - a ta najczesciej to: brak ruchu, zla dieta, siedzacy tryb zycia (okolo 10h dziennie np w biurze). NIestety dla wykluczenia innych chorob powinno sie zrobic jeszcze kolonoskopie, poniewaz tylko pelna diagnostyka moze wykluczyc inne schorzenia. Nie ma sie czym przejmowac - sam przez to przechodzilem - w kolonskopii wszystko mialem ok, krew od czasu do czasu sie pojawia, glownie przy twadrdszym stolcu lub po dlugich dniach w pracy kiedy brak ruchu. Swedzenie, uklucie/pieczenie przy oddawaniu kału, jak wielu ludzi mecze sie z tym bardzo dlugo, ale nie ma ludzi zdrowych : ) Najwazniejsze to sie leczyc : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 witam mam 29 lat. Mam wielki problem co jakis czas przy podcieraniu sie widoczna jest krew a przy tym bardzo mocno piecze, nie portafie sobie z tym poradzic Moze ktos pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi