Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie spermy w moczu a szczypanie penisa

Gość Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wczoraj przed spaniem poszedłem oddać mocz i pod koniec był on niemal cały biały (jak taka woda z mąką). Mam tak co jakiś czas, uznałem, że jest to sperma, zwłaszcza, że nie wyzbywam się nasienia z organizmu w inny sposób (taką wyznaję religię i tego nie zmienię) - ewentualnie przez polucje nocne, ale te nie są przecież regularne. Po oddaniu takiego moczu poczułem lekkie pieczenie w okolicy końcówki prącia, które szybko minęło. O 2 w nocy obudziło mnie jednak straszne pieczenie prącia, odruchowo uznałem, że trzeba pójść oddać mocz, niewiele go było (jak to po 2 godzinach spania), ale - po pierwsze - ból jeszcze się przy tym wzmagał, a po drugie mocz *leciał* tak, jak kilka chwil po wytrysku (wiecie chyba o co chodzi). Połóżyłem się spać i bół generalnie minął. Gdy wstałem rano poszedłem oddać mocz, żeby zobaczyć co się będzie działo, ale wszystko przebiegło bezboleśnie. Po oddaniu zaś moczu czuje lekkie, nie aż tak dokuczliwe pieczenie. Jak myślicie, co to może być? Spotkał się ktoś z czymś takim? Iść do lekarza od razu, czy poczekać jeszcze te 2-3 dni?

A, i w grudniu zeszłego roku, czyli gdy CHYBA występowały już takie epizody *białego moczu* pod koniec (ciężko mi powiedzieć, kiedy się zaczęły, bo nigdy się nimi nie przejmowałem, na pewno pierwsze takie coś miałem już z 8-10 lat temu, gdy kończyłem podstawówkę) - miałem badaie moczu (z innych powodów) - wyniki wyszły bardzo dobre.

Mam takie same objawy.. od okresu chyba 4 lat lat borykam się z pewnym problemem. Co jakiś czas - teraz średnio na 1,5 tygodnia, przez jeden dzień mam straszne parcie na pęcherz, bywa że chcę ale nie moge się zalatwić, potem gdy do tego dochodzi (zawsze na wieczór) przy oddawaniu moczu na końcu wypływa również mocz z zawiesiną która na pierwszy rzut oka wygląda jak mleko(jest całkowicie biała ale rzadka). Po tym najcześciej odczuwam pieczenie prawie na samym końcu cewki moczowej i dalsze oddawanie moczu powoduje coraz silniejszy ból, dodam iż mocz potrafi po trochu sam wypływać potem. Po wszystkim gdy ide spać najczęściej ból ustaje do rana i mam następne 1,5 tygodnia spokoju. Dopiero w tym roku zacząłem to jakoś bardziej odczuwać, z początku jesli dobrze pamietam to po prostu byla ta zawiesina ale nie bolało, a jak bolało to bardzo rzadko. Co to może być?

Hmmm... ja tylko zaznaczę, że u mnie to była chyba lekka infekcja dróg moczowych, bo odpowiednie leki (bodaj *Furaginum*) pomogły doskonale :) A co do przedmówcy, skoro takie bóle zdażają się regularnie, poszedłbym jednak do lekarza...