Gość Eliza Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 4 dni temu lekarz chirurg- proktolog usunął mi przerośniętą brodawkę odytu. Wszystko odbyło się w znieczuleniu miejscowym w warunkach ambulatoryjnych. lekarz stwierdził, że mam małą przewlekłą szczelinę odbytu. Zalecenia były następujące: 2x 1 tabl Otrex 600, 3x4 razy dziennie gazik nasączony octeniseptem w okolice odbytu oraz maść z ditliazemem 2x dziennie do kanału odbytu przez 8 tygodni. Już wczoraj poczułam, że szczelina się powiększyła a odbyt jest podrażniony. Chyba będę musiała odstawić tę maść, ale obawiam się o tę ranę z założonym jednym szwem. Czy w ogóle można było stosować tę maść? CZY NIE BĘDZIE TO MIAŁO KONSEKWENCJI W POSTACI ZROSTÓW LUB ITP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi