Gość Karol Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam. Jestem 3 tyg po calkowitym obrzezaniu + podciecie wedzidelka w gliwickim szpitalu miejskim na kosciuszki Bylem wczoraj na sciaganiu szwow, bo nie byly rozpuszczalne ( nie mam pojecia czemu..) i co, oponka jaka byla taka jest dalej, z lewej strony jest taka troszke bulka, jakby w srodku byla jakas woda/ropa czy bog wie co, na wedzidelku mialem wielki strup, co sie okazalo zrobil sie stan zapalny. Lekarz prowadzacy dal na stan zapalny neomecyne a na oponke oxycort, i kazal myc woda z szarym mydlem przed kazdym nowym smarowaniem. Mam to smarowac itd przez tydzien, jesli nie zejdzie to jakis antybiotyk ze sterydem, czy cos, nie wiem dokladnie.. Czy to tak ma byc ? 3 tyg po zabiegu i ta oponka ani mysli schodzic, zreszta, jak patrze na ten stan zapalny mam takie samo wrazenie.. ? Prosze o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witaj! Powinieneś zastosować się do zaleceń lekarza. Po wyeliminowaniu stanu zapalnego oraz zlikwidowaniu obrzęku sytuacja powinna wrócić do normy. Jeśli nie zgadzasz się ze sposobem leczenia obecnego lekarza to zawsze możesz zasięgnąć opinii innego specjalisty urologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No wlasnie problem w tym, ze smaruje ta neomecyna i ten stan zapalny raczej nie kwapi sie do tego aby zejsc, poza tym pojawilo sie sine naokolo tego (purpurowe wrecz...), i co z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Nie można oczekiwać widocznych efektów po jednym dniu stosowania leków. Potrzeba czasu aby preparaty zaczęły działać. Jeśli jednak uważasz, że leczenie jest nieprawidłowe to wybierz się do innego lekarza, który oceni prącie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 No dobrze, jakos to wytrzymie, a co jesli nie bd schodzilo, juz nie mowie o stanie zapalnym, ale o oponce naokolo penisa za zoledziem w tym miejscu ciecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Mam jeszcze takie pytanie, co jesli ta oponka nie bedzie chciala zejsc ? Moze sie cos takiego *utrwalic*, co wtedy ? Chyba nie bedzie konieczny jakis zabieg, jesli to nie bd schodzilo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi