Gość Solange Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Mam 36lat od 5 choruje na silną dyskopatie kręgosłupa.Od 4 lat jestem szczęśliwą mamą.Około 1,5m-ca wyczułam pod skórą niewidoczny na powieszni guzek w okolicy lędźwiowej po prawej stronie (podczas siedzenia poczółam ból opierając się o oparcie częścią pleców gdzie znalazłam owy guzek). wilkości ok 5-7mm.Jest bolesny podczas dotyku, nie przemieszcza się.Spanie na tej stronie jest kłopotliwe ponieważ odczuwam promieniowanie bólu,ucisk na całą prawą stronę. Nasilające się bóle i zawroty głowy. Bóle pleców doskwierają mi dość często jednak teraz ból skupił się w okolicy miednicy oraz lędzwiowej przy guzku.Co to może być i czy powinnam się przygotować na najgorsze... Dziękuje z góry za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witaj! Bez wykonania dodatkowych badań obrazowych nie jest możliwe określenie charakteru zmiany. Nie można również ocenić ewentualnego rokowania. Powinnaś udać się do lekarza, który po zbadaniu oraz zleceniu badań dodatkowych będzie mógł zidentyfikować rodzaj zmiany oraz wdrożyć adekwatne do problemu postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Solange Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Bardzo dziękuje za odpowiedź. Udałam się do lekarza, który zalecił mi wykonanie badania USG. W poniedziałek idę na badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość md Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 I co powiedzial lekarz? Ja mam teraz dokladnie to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi