Gość Karolina Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam, Przez około 3 lata brałam tabletki antykoncepcyjne- Yasminelle, a potem przeszłam na Sylvie20 ze względu na cenę. W kwietniu odstawiłam pigułki. Od tego czasu przytyłam 6kg- najwięcej na brzuchu, udach i łydkach. Wypadają mi włosy garściami. Mam już widoczne ubytki szczególnie nad czołem... Wiem, że to wina hormonów, które muszą się uregulować i same zaczną produkować bez *pomocy*. Jak długo mam czekać, aż wszystko się unormuje? Zawsze byłam zgrabna i miałam gęste włosy, teraz czuję się spuchnięta a skóra głowy praktycznie prześwituje... Jest szansa, że wrócę do poprzedniej formy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witaj! Najprawdopodobniej wahania masy ciała oraz wypadanie włosów są bezpośrednio związane z odstawieniem antykoncepcji hormonalnej. Teoretycznie gospodarka hormonalna powinna się już unormować. Warto rozpocząć diagnostykę zaburzeń hormonalnych. W tym celu należy udać się do specjalisty endokrynologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi