Gość Piotr z Sochaczewa Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Witam! Jakiś czas temu mojej mamie na lewej stopie około 1,5cm pod kostką zaczął robić się miękki guz. Jest on bolesny, utrudnia chodzenie. Opis zdjęcia RTG wyglądał następująco " Stopa lewa z niewielką koślawością palucha i osteofitami krawędzi bocznej główki I k. śródstopia i krawędzi guza k. piętowej". Lekarz ortopeda powiedział że nic na to nie poradzi a miękkiego guza (który wygląda jak spore spuchnięcie) nie widzi. Ja nie mam pojęcia o ortopedii a dostrzegam że coś jest nie tak. Mama dostałą leki przeciw bólowe po których jest jej nie dobrze i nic poza tym. Czy możliwa jest interwencja chirurgiczna w takim wypadku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Jeśli miękki guz nadal nie zniknął można udać się do chirurga. Tym bardziej jeśli rzeczywiście przeszkadza w chodzeniu i jest bolesny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LIDIA Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 GANGLION - nie jestep pewna czy poprawnie to napisałam ale te spuchnięte miejsce to właśnie może być to . Często pomaga masaż, rozcieranie tego ,,guzka** po rozgrzaniu stopy w ciepłej kąpieli , poczym należy zawinąć dość ciasno chore miejsce , to może troche potrfać ale może obyć się bez interwencji chirurga (jest strasznie nie przyjemny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karo Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Witam od jakiegos czasu na stopie mam guza, jest miekki i dosc duzy, byłam u lekarza i po obejrzeniu kazał mi przyjść na prześwietlenie za 2 dni, poszłam na to prześwietlenie i trafiłam na przerwę śniadaniową lekarzy. Lekarz który miał mi wykonać prześwietlenie wyszedł do mnie i powiedział że jestem *za gruba,, kazał mi smarować liotonem 1000 i rzeczywiscie po kilkukrotnym wmasowaniu masci pomoglo, lecz nie na długo. Czy powinnam udac sie do innego lekarza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi