Gość Teresa Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Mam 65 lat i w dniu 30.08.b.r. miałam zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego metodą laparoskopową w Rozpoznaniu napisane jest Kamienica pęcherzyka żółciowego K 80.2 Przebieg pooperacyjny niepowikłany , rany goją się rychłozrost . W stanie dobrym wypisano do dalszego leczenia ambulatoryjnego. W domu w dniu 01.08.o godz.3 rano obudził mnie ostry ból po prawej stronie brzucha w miejscu gdzie miałam założony sączek. Na stanowczą perswazję męża o godz. 6 rano zabrało mnie pogotowie. Na izbie przyjęć zrobiono mi podstawowe badania krwi i moczu a ciśnienie było 160/100 .Lekarz zalecił zrobienie EKG jamy brzusznej RTG ,Urografia nerek ( po podaniu kontrastu ból ustąpił na krótko ) wezwany chirurg zalecił badanie tomografem komputerowym.Które nie wykazało żadnych zmian Dostawałam środki przeciw bólowe : NOS-Pa, Keton al, pyralgin buscopan oraz dolar gan . A bóle z przerwami wracały . W rozpoznani jest napisane *Nawracająca Kolka brzuszna R 10.0 i dalej wędrująca nerka prawa nerka. Udałam się dzisiaj 13-tego do urologa ,który wykonał USG i stwierdził nie ma żadnej wędrującej nerki i dodał ,pomiędzy nerką a wątrobą znajduje się płyn mętny z kłaczkami o wielkości +DO 61,5mm x D1 29,2mm oraz +DO71,3 mm x D26,40 mm. Mam wrócić powrotem do szpitala do chirurga . Co teraz może zrobić chirurg . Czy czeka mnie ponowna klasyczna operacja ? czy też jest metoda farmakologiczna wysuszenia tego płynu . Biorę środki przeciw bólowe . A bóle pojawiają się rzadko i mniej dokuczliwe , ale zawsze w godzinach porannych pomiędzy 5 a 7 rano . Boję się co zemną będzie. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KINGA Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 bardzo wspólczuję ja natomiast nie mogę siędoprosić o usunięcie woreczka żółciowego mam 28 lat a moje problemy zaczely się w wieku gdy mialam 10 lat i mam co raz ostre zapalenie i nic mi z tym nie robią dziś ide na usg ciekawe co teraz usłysze najgorsza jest ta meka z bolem bo nie mozna spac w nocy mam już tego dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi