Gość Anna Kowalska Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Robiłam sobie dzisiaj usg, wymiary tarczycy to płat prawy: 58/20/21 i płat lewy 54/19/21. Oba płaty o dość jednorodnym nieco przejasnionym echu z z aznaczonym układem naczyniowy,. Cieśnina o wys. 4 mm. Co to oznacza? Czy jest to wynikm prawidłowy. Lekarz przepisał mi euthyrox 25 . CZy mogę mieć problemy z zajściem w ciążę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Nic groźnego w zakresie USG tarczycy nie stwierdza się. Należy dostosować się do zaleceń endokrynologa. Nie powinno być żadnych problemów jeśli chodzi o tarczycę w zajściu w ciąże. Dawka Euthyroxu jest bardzo mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi