Gość Wojtek Biega Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Wynik badania histopatologicznego: Carcinoma planoepitheliale. Wiem, że jest to rak. Pytanie: czy złośliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Rozpoznanie po polsku brzmi: rak płaskonabłonkowy. Nie wiem o jaką lokalizacje tego raka chodzi. Rak płaskonabłonkowy jak każdy rak jest procesem złośliwym czyli dającym przerzuty. Niestety, ale rak płaskonabłonkowy nie jest czuły na chemioterapię dlatego ją wstrzymano. Ewentualnie rak płaskonabłonkowy (jeśli nie da się go leczyć operacyjnie) można leczyć naświetleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 carcinoma planoepitheliale g-1na czym polega ta choroba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hanna bartosik Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 carcinoma ductale invasivum (grade II) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartosik hanna Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2009 carcinoma duktale invasivum (grade II) na piersi 0,6 mm O-R/ absentia metastasium (0/12) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NITKA Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 witam , mam pytanko co dokładnie oznacza i jak się to leczy carcinoma planoepitheliale karatodes inversum g 2 ,ma to mój tato ,wiek 52 lata , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beti Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam u mojego taty zdiagnozowano rak przelyku carcinoma planoepitheliale G2 infiltrans tata mial piec radioterapii paliatywnych i to na tyle prosze mi cos napisac co to za rodzaj raka i czy to oznacza ze nic nie mozna zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi