Gość Agnieszka Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 W badaniu RTG wyszło mi coś takiego : *Przerośnięta guzowatość potyliczna zewnętrzna. Poza tym kości czaszki na złączonych radiogramach bez uchwytnych zmian.* Co to znaczy ? Chirurg mówił coś o kostniaku, ale nie był pewny i kazał zrobić tomografię głowy, jednak jeszcze nie ma wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witaj! Kostniak kostninowy jest to niezłośliwy nowotwór kości,który może lokalizować się m.in w kościach czaszki. Podejrzenie lekarza zostanie zweryfikowane poprzez badanie tomografem. W zależności od wyniku badania oraz objawów dodatkowych zostanie zaproponowane odpowiednie leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławo Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Witam mam kostniaka w potylicznej czesci czaszki. Mdleje, boli glowa, i mam czeste biegunki. W pn bda wyniki rentgem a ja i moi przyjaciele boimy sie ze umre. Mam 18 lat. Pozdrawiam i czekam na rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi