Gość Bartek Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam.Mam 24 lata.Od jakiś 2 lat po pierwszym cewnikowaniu w życiu,zaczęło bardzo bolec mnie przy oddawaniu moczu,mozna powiedzieć oddawałem mocz żyletkami.Od tej pory często ból przy rozpoczęciu oddawaniu moczu,czasami wręcz zatrzymywanie mimowolne skurczem mięśni moczu bo tak bolało,wolno lecący mocz,uczucie jakby krople moczu zalegały w cewce.Brałem przez ten czas rozne leki,posiewy mam jałowe moczu jak i nasienia.W końcu zrobiono mi szczegółowe badania,w cystoskopii nic nie wyszło,urografia usg też wszystko ok ,natomiast w badaniu urodynamicznym maksymalny przepływ cewkowy 13,6 ml w opisie *Zwłóknienie szyji pęcherza? Dlaczego cystoskopia nie wykryła przyczyny ? Czy to rzeczywiście zwłóknienie szyji ? Jeśli tak to jak sie to leczy farmakologicznie czy operacyjnie ? Czy to groźne schorzenie? Czy leki takie jak trimehoprim i alfa blokery leczą przyczyne czy objawy choroby? Z góry dziękuje za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi