Gość Damian Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam Miałem podejrzenie o przepukline mosznowa lecz po badaniach przed zabiegiem do ktorego mnie przygotowywano (przepuklina) lekarz stwierdzil by zrobic USG.Zrobiono mi USG i lekarz ktory mi je robil opisal je: Diagnostyka Ultrasonograiczna przewodu pokarmowego : Trzusta prawidłowa.Pęcherzyk żółciowy bez złogów.Wątroba o prawidłowej echogeniczności bez zmian ogniskowych.Śledziona w normie.Nerki o prawidłowej echostrukturze bez cech zastoju i obecności złogów.Pęcherz moczowy zawiera mało moczu. Inna diagnostyczna ultrasonografia: USG jąder: Jadro prawe 57x26mm.Jądro lewe 50x26mm.Oba jądra i najądrza o prawidłowej echogeniczności.Poniżej jądra lewego obszar 30 x 25 x 16mm o niejednorodnie obniżonej z drobnymi przestrzeniami płynowymi - tu.Węzły chłonne pachwinowe niepowiększone. W najblizszym czasie wybieram sie na prywatna wizyte u Urologa a pozniej pojde pewnie do szpitala... Tylko mam pytanie co to moze byc??I czy w zwiazku z tym moge byc bezplodny??Czekam na odpowiedz... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Wyniki należy pokazać przy najbliższej wizycie lekarskiej. Kwestię bezpłodności należy skonsultować z urologiem i wykonać badanie nasienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Choroby jąder dużo zdjęć http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi