Gość Greta Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam. Odebrałam dzisiaj wynik badania TK i ortopeda polecił mi pójść do neurochirurga. A oto wynik: Wykonano badanie TK odc. Th6-L3 kręgosłupa warstwami poprzecznymi bez wzmocnienia kontrastowego. Nieduża p-boczna skolioza objętego badaniem odc. kręgosłupa piersiowego. Drobne linijne struktury hiperdensyjne w świetle kanału kręgowego - pionowo przy łuku kręgu Th10 dł.ok. 5mm i przy łuku kręgu Th9 dł ok. 3,5mm po stronie prawej - najpr. zwapnienia. Dyskrente zwapnienia w więzadłach żółtych na poz. Th7-Th10. Poza tym objęte zakresem badania struktury kostne bez uchwytnych TK zmian patologicznych. Czy w takim przypadku może czekać mnie operacja? Dodam, że będąc niemowlakiem miałam odwapnienie kości. Czy to może mieć z tym jakiś związek? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greta Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Czy ktoś tu jest? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi