Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Swędzenie rany po oczyszczonym czyraku

Gość karol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam taki problem iż w mojej rodzinie dziadek ojciec i ja mamy problemy ze skórą.Myślę że jest to uwarunkowane genetycznie :/ z tego grona ja mam najwiecej problemow. Ribią mi się bąble wypełnione ropą , rosną i pękają kidy pękną gojenie tzn wylewanie sie ropy trwa czasami 2 tyg ale zanim urosnie to mija z miesiąc. Jak sie zagoi to pozostaje paskudna blizna. Wracajacdo problemu zrobil mi sie na brodzie pol roku temu taki stan ropny miesiac przebolałem i zaczeło się gojenie. Niestety nie zagoił sję do końca bo pod skórą został mały bąbelek ale w niczym mi nie przeszkadzał teraz po jakich 6 mies w ciągu 3 dni zrobil sie niesamowicie duzy conajmniej 3/3 cm szerokosci wiec poszedlem do chirurga a ten sie mnie pyta ile to sie robilo to mowie mu 3 dni i zdebiał lekko . Oczywiscie usuneli mi to mam opatrunek ale mam wrażenie ze cos jest nie tak bo boli mnie to i swędzi mam uczucie że jest tam za mokro , powiedzcie mi czy powinienem zmienic opatrunek sjoro wczoraj mi go zakladali a mam uczucie ze cos mowili o zdjeciu ze jutro. Jezeli ropieje to mam sie udac do szpitala ? bo to czesciowo na szyje zeszło i tego się boje powikłań. Z góry thx za info.