Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból i trudności w zginaniu nadgarstka po urazie

Gość maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problem ten mam od zimy (upadek podczas hokeja)... Nadgarstek bolał ostatnio mnie na święta wielkanocne, przeszedł po kilku dniach... przedwczoraj znów zaczął... Ten ból to ból w grzbietowej części nadgarstka i tych ścięgien od kciuka, boli gdy chce zgiąć ręke do srodka (teraz, jak i gdy nie boli to moge go zgiąć max 50 stopni). Dlaczego mnie boli?

Co mam zrobić w takim przypadku? I dlaczego to mnie boli tj. cyklicznie ? I ból nie bierze sie z przemęczenia bo między ostatni bólem (świeta wielkanocne) a teraźniejszym sport uprawiałem aktywnie i nic... w poniedziałek zaczął boleć *znikąd*

Dzisiaj wieczorem pojade jeszcze do takiej Pani *znachora* (od pokoleń leczą, nastawiają itp. itd.), może akurat będzie wiedzieć co mi jest... W poniedziałek pójdę do lekarza, chodź pewnie jak to było nie raz przejdzie mi za kilka dni...

byłem... i sie dowiedziałem, że miałem pęknięcie kości łódeczkowatej i sie krzywo zrosło i daltego mnie boli... to *niby* pęknięcie miałem chyba z 2 late temu, wywaliłem się, podparłem ręką i bolała troche... pobolała z tydzien (miałem w bandazu wtedy) i przestała... wg mnie żeby cos sie miało krzywo zrosnąć, musi być to złamanie z przemieszczeniem, a takie złamanie po mojemu boli, ale to bardzo, a ja takiego bólu nie pamiętam, bo gdyby to bolało mocno to bym przecież na pogotowie pojechał... co Wy o tym myślicie?

Witaj! Faktycznie, samo pęknięcie nie powinno się nieprawidłowo zrosnąć.Być może lekarz miał na myśli złamanie. Złamanie z przemieszczeniem niekoniecznie musiało wiązać się z silnym bólem. Jakie dalsze postępowanie zaproponował lekarz?