Gość Rafał Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam, Moja sprawa wygląda dość nietypowo. Otóż od dwóch lat mam problem z brudnym odbytem po defekacji. Po wypróżnieniu i dokładnym wytarciu odbytu, po poł godzinnym funkcjonowaniu znowu muszę iść do toalety wytrzeć odbyt, gdzie na papierze toaletowym widoczne są resztki kału tak jak po defekacji. Taka sama sytuacje występuje nawet po dokładnym umyciu odbytu. Co to może znaczyć? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian L. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 to może oznaczac nie prawidłowe funkcjonowanie zwieracza odbytu który odpowiedzialny jest za zatrzymywanie kału przed wydaleniem. musi się pan udac do proktologa on panu zrobi badanie per rectum potem zleci rektoskopie w razie potrzeby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam, Dziękuję za odpowiedź. Dodam jeszcze że powyższe dolegliwości nie pojawiają się przy zatwardzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian L. Opublikowano 18 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Narazie jestem bezradny bez dodatkowych badań nic nie mogę wykluczyc ani potwierdzic na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Giorgio Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam mam takie same objawy jak kolega Rafał w tytule napisał dodatkowo odczuwam dyskomfort w odbycie w ciągu dnia (jakby coś siedziało w u mnie w odbycie, strasznie denerwujące), krwi nie zauważyłem na papierze toaletowym po oddaniu stolca. W związku z tym mam pytanie od razu udac się do proktologa czy najpierw do lekarza rodzinnego zrobic wyniki krwi, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość urban Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Mam to samo. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 polecam nawilżane husteczki - takie jak dla małych dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość new Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Czy ktoś poradził sobie z tym problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaw Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Ja stosowałem czopki na hemorojdy i pomagaly ale na krodka chwile i teraz znowu sie to pojawia ale niejest to regularne z tydzien problem mam a potem znowu jest ok niewiem dlaczego czy cos jem innego czy cos niewiem naprawde, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arek Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Ja mam to samo od ciągłego pdcierania odbyt pdrazniony więc myje jak tylko mam okazję, do lekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ktoś był u lekarza i dowiedział się czegoś nowego w temacie. Mój gastrolog powiedział mi tylko że mam natręctwo w tym temacie i nic konkretnego. Wiedząc że nie jestem sam z tym problemem nie ufam jego diagnozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Nie wiem czy to ma znaczenie...ale zauważyłem że gdy piję alkohol a jestem alkoholikiem...to mam te problemy....ale jak mam przerwę w piciu...ten problem znika,,,może to ma jakieś znaczenie....też się z tym borykam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 mam to samo, brudze bielizne, ciagle mycie nic nie pomaga. Zalamalam sie, tym bardziej, ze jestem po zabiegu szczeliny odbytu, lekarz stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku, a na moje pytanie, dlaczego tak sie dzieje? powiedzial, zebym robila sobie lewatywy, brak slow, nie wiem co robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 ja też mam cały czas brudny odbyt. byłem u proktologa, stwierdził, że zwieracze mi dobrze trzymają tymczasem problem istnieje dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eva Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Do Rafala i resztv zainteresowanych........................... Mialam ten sam problem, brudzilam bielizne, ale znazlam ziola, ktore mi pomogly, nazywaja sie ISPAGUL, sa sproszkowane, mozna je dodac do jogurtu, lub wymieszc z sokiem. Nie bede sie rozpisywac o ich dzialaniu, sami przeczytajcie, wpisujac ich nazwe. Odetchnelam z ulga..Kosztuja zaledwie 13 zl. Pozdrawiam.Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 dzięki eva za podpowiedź. proktolog na podobne dolegliwości również wypisał mi ispagul. jeszcze nie brałem bo bałem się, że działa przeczyszczająco. jutro kupię i zacznę stosować, modlę sie o to żeby pomógł bo już mam dość wiecznie brudnego tyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Krzysiek, kup *ispagul S* w proszku, wlasnie w takiej postaci ja stosuje,nie moge uwierzyc, ze problemu juz nie ma, to byl koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Do Evy.......................... To co napisalas, jest identyczne z moja sytuacja, hemoroidy, szczelina odbytu, brudzenie bielizny. Zalecenia, lewatywa, idioci lekarze. Ja uwazam, ze wszyscy ktorzy pisza o swoich klopotach maja ten sam problem, chodzi o uchylek odbytu (dowiedzialam sie o tym po badaniu u ginekologa, a kolonoskopia potwierdzila problem), tam wlasnie zbiera sie kal, ktorego w zaden sposob nie mozna sie *pozbyc* (jest to cos na ksztalt kieszonki, spowodowane rozciagnieciem sciany odbytu), i to jest glowny winowajca calego zamieszania. Nie rozumiem jednego, dlaczego lekarze nie skupiaja sie wlasnie na tym.Wybieram sie do kolejnego proktologa, zeby ewentualnie poddac sie zabiegowi usuniecia uchylku odbytu. Ziola sa okej, ale problemu uchylku nie rozwiazuja. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Do Evy.... dzięki Eva z kolejną podpowiedź. dzisiaj kupię *Ispagul S* i zacznę go stosować. mam nadzieję że mi również pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Do Ewy.... a ten uchyłek odbytu można usunąć? Ewo jak już rozprawisz się z uchyłkiem odbytu daj o tym znać na forum. napisz co i jak sie odbyło. pomożesz wielu osobom mającym takie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Do Krzyska............... Tak, uchyłek odbytnicy, można operować. Nie wiem kiedy wybiorę się do proktologa, żeby o tym porozmawiać, obiecuję, że się odezwę. Po kilku dniach stosowania ziół, jestem czysta i szczęśliwa. Krzysztofie napisz jak reagujesz na ziółka........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafi Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 hej mam taki sam problem jak odam stolca to yma pare minut mam brudny tyłek byłem u proktologa i powiedział ze wszystko jest ok. ale nie jest błagam pomuzcie od 2msc mnie to meczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gżysztow Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Leżymy z dziewczynom i czytamy o ważych odpytach *333 jezd suuuupeeeeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 hehe kolego u góry, grunt to dobrze sobie i dziewczynie zorganizować czas *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ggf Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 anala sobie zróbcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi