Gość Florek Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Mianowicie mam dopiero 19 lat , rok temu pojawiły się pierwsze bóle jąder jako że nie ukończyłem wtedy jeszcze 18 lat (brakowało kilku dni- przez co klasyfikowany byłem jeszcze jako dziecko) w szpitalu dziecięcym wykonano mi usg jądra tam wykryto tylko mały torbielek bodajże 3mm , nie wykryto żadnych odchyleń. Nie dawno bóle nie takie i nie trwające tak długo max 1 dzień powróciły mam pytanie czy warto aktualnie skierować się z prośbą do lekarza rodzinnego o dalsze badania czy też ponowne usg? Zdarzało się również że bolała mnie prawa nerka oraz podbrzusze ale również nie na długi czas , co ciekawe po jakimś krótkim czasie od tego momentu pojawiło się u mnie nadciśnienie tętnicze stwierdzone po wieloktotnych badaniach. Jak prawdopodobnie każdego przeglądającego i zmagającego się z pewnymi problemami , niepokoi jedno czy to może być rak , już wtedy wydawało mi się że mam powiększone najądrze ale badania nie wykazały nic , więc tutaj moje pytanie o co chodzi ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witaj! Trudno wyrokować na podstawie Twojego opisu, czy to może być rak. Warto jednak udać się do urologa w celu diagnostyki bólu jąder. Lekarz rodzinny z pewnością wystawi Ci skierowanie do urologa. Specjalista, w razie konieczności, zleci odpowiednie badania (w tym badanie ultrasonograficzne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi