Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból jądra i podnoszenie się jądra

Gość Oskar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. od pewnego czasu boli mnie jądro prawe jest ono nizej od lewego, dotego gdy ruszam tym jądrami( nie wiem jak to napisac dokladnie) to lewe jądru jakby sie podnosi a to prawe - bolące nie :/ Wizyte u urologa bede mial dopiero za 3 tygodnie, czy moglby mi pan powiedziec co to moze byc? boje sie, że może to byc jakis rak *(

Oczywiście jest taka możliwość, jednak częściej jest to po prostu powiększenie się splotu wiciowatego jąder, *żylaki powrózka nasiennego*. Czasami taki ból i stan pojawia się w przypadku braku wytrysku przez dłuższy niż normalnie okres czasu. Czy nad jądrem znajduje się bolesny twór o konsystencji gąbczastej?

NIe wyczuwam nic takiego, jednak wydaje Mi się, te żyłki(nasieniowody ?) przy prawym jądrze u gory i nadole są wieksze od tych przy lewym jądrze. Czy w przypadku raka istnieje duze prawdopodobienstwo zgonu :(? I co oznacza jesli znajduje sie bolesny twor o konsystencji gąbczastej ? okolo rok temu mialem usg jąder lekarz nie stwiedzil raka, tylko zapalenie jądra.

w tej chwili przyjzalem sie i nad jaadrem wydaje mi sie, że jest jaby taka widoczna wieksza gula :/ to oznacza raka ?:/ Wydaje Mi się, że jądro mnie nie boli tylko wlasnie bardziej te żyłki przy jadrze. Przepraszam, że tyle pisze ale jestem strasznie zdenerwowany :/

Prawdopodobnie źle znosi Pan żylaki, proszę też podczas masturbacji postarać się pozbyć nasienia z najądrza, czasami tak się zdarza, że jeden element powrózka wpływa na inne. Nowotwór - byłby twardy. Gąbczasty - żylaki