Gość Marta Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 Wiatm, w ciągu 3 tyg. chorowałam. zaczęło sie od zapalenia oskrzeli, później zapalenie mięsni międzyżebrowych. Teraz naderwanie mięśnia z prawej strony. Wczoraj wyczułam twardy guzek po lewej stronie na żebrach. Kiedy leżę lub siedze i dotknę wydaje mi się, źe coś tam sie przesuwa, odskakuję. Przy kaszlu lekko boli. Raczej nie miałam tego wcześniej. Co to może być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Witaj! Bez zbadania oraz wykonania dodatkowych badań obrazowych (np. USG, RTG, tomografia komputerowa) nie będzie możliwe określenie charakteru zmiany. Trudno również cokolwiek wywnioskować na podstawie Twojego opisu. Najbardziej rozsądnym postępowaniem wydaje się być wizyta u lekarza podstawowej opieki zdrowotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 RTG miałam robione. Nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Być może jest to zmiana, której nie widać w RTG. Być może trzeba będzie wykonać tomografię lub inne badanie obrazowe. Lekarz może również zdecydować o wycięciu zmiany. Badanie histopatologiczne wyciętego guza z pewnością da odpowiedź co do charakteru zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Bylam u lekarza rodzinnego, Stwierdzil ze to nic groznego, ale sam nie wieem co to jest i dal skierowanie do ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi