Gość Monika ze Śląska Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Witam. Mam problem z rozpoznaniem pewnej przypadłości. Mniej więcej 3 cm nad odbytem (w kierunku kręgosłupa) zrobiła mi się grudka, która po pewnym czasie zaczęła bardzo doskwierać przy tak prostych czynnościach jak siadanie, czy też chodzenie. Po około tygodniu od pojawienia się objawów pękła, a z powstałej rany zaczęła się sączyć krew, później ropa. Smarowałam to ziołowym spirytusem, sączenie ustało po ok. tygodniu i rana pokryła się cienką skórą. Myślałam, ze to wrzód powstały w wyniku przeziębienia, ale po jakimś czasie sytuacja się powtórzyła, Ze względu na wiek (18 lat) wstydzę się pójść z tym do lekarza i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Najlepiej udac się z tym do chirurga. To może być torbiel włosowa i stan zapalny w wyniku zakażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emerytka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 mój mąż też ma grudkę nad odbytem nie chce iść do lekarza ma 69 lat smaruje różnymi maściami dostępnymi bez recepty ale nic nie pomaga co to może być może ktoś miał też i podpowie co z tym zrobić czekam na poradę pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michal Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 tez mam 18 lat mam to samo nad odbytem boje sie troche wstydze ale ide na zabieg trudno ludzie gorsze choroby i operacje maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sggsvdbdd Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 To torbiel włosowata, miałam wycięli i po sprawie, nie ma na to maści,jedynie chirurg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vvv Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi