Gość Michał Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam. Mam 14 lat, jakiś czas temu zorientowałem się że mój penis nie jest taki jak powinien być, mianowicie że mam stulejkę , lecz oprócz tego mój napletek jest sklejony z członkiem, jest jakby taka blizna która sprawiła że skóra zrosła się z członkiem. Czy zabieg wygląda tak samo jak w przypadku zwykłej stulejki, czy przy masturbacji lub codziennym funkcjonowaniu stan może się w jakiś sposób pogarszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Witaj! Bez zbadania nie da się określić, czy napletek jest zrośnięty, czy tylko sklejony z żołędzią. Jeśli doszło do zrośnięcia to nie obejdzie się bez operacji. W przypadku sklejenia zabieg nie będzie konieczny. O tym, czy obydwa problemy (stulejka i przyrośnięcie napletka) będzie można zoperować jednocześnie powinien zadecydować lekarz. Przy częstej masturbacji stulejka może się pogłębiać w wyniku mikropęknięć i bliznowacenia napletka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi