Gość Magda Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam mam 24 lata od roku choruję na szczelinę odbytu. Byłam u kilku proktologów po zapisanych lekach jest lepiej ale choroba często wraca. Nie dokucza mi to mocno poprostu podczas wypróżniania odczuwam czasem lekki ból i pęka mi skóra przy odbycie nie mam żadnych krwawień w zasadzie nie dokucza mi to tylko teraz się martwie bo dostałam pracę i mam zrobić badanie kału czy powinnam powiedzieć lekarzowi że choruje na szczelinę? Boję się że może w kale wykryją jakąś krew chociaż ja osobiście żadnej krwi nie widzę. Czy moze szczelina odbytu a badanie kału nie mają ze sobą nic wspólnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witaj! Wszystko zależy w jakim kierunku będzie wykonywane badanie. Najprawdopodobniej jednak dostałaś skierowanie na obecność w kale bakterii lub pasożytów. Obecność krwi w kale nie powinna mieć wpływu na wynik badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi