Gość pacjent Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam. Ponad miesiąc temu miałem robiony zabieg usuwania hemoroidów IV stopnia metodą Celon. Od tygodnia dokucza mi pieczenie zazwyczaj po wizycie w toalecie a podczas wysiłku fizycznego nasila się - chirurg stwierdził stan zapalny. Zauważyłem również, że nasiadówka w ciepłej wodzie pogarsza tylko mój stan i pieczenie nasila się. Obecnie stosuję czopki Proktis M rano i wieczorem i maść Posterisan w środku dnia. Niestety pieczenie utrzymuje się w ciągu dnia bardzo długo, ulgę przynosi np. po dłuższym siedzeniu na chwilkę wstać lub położyć się. Czy są jakieś inne środki które mogą przyspieszyć mój powrót do zdrowia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pacjent Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Witam ponownie. Kupiłem sobie czopki Proktosedon i teraz stosuje w zamian za Proktis M. Różnica jest taka że Proktosedon jest typowo na stan zapalny,Hydrokortyzon działa przeciwzapalnie, cynchokaina miejscowo znieczulająco a neomycyna jest antybiotykiem. Natomiast Proktis M ma za zadanie przyspieszenie gojenia się ran po zabiegowych. Mam nadzieję, że po tej kuracji wrócę do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eliza Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 witam ...bardzo byłabym wdzięczna aby pan mi opisał przebieg tego zabiegu.Myśle o tej metodzie od miesiąca-powiem szczerze cena mnie nie odstrasza tylko czy to skuteczne i jakie mogą być powikłania po tym zabiegu.proszę jeśli można o szczeguły..pozdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pacjent Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Witam. Sam zabieg przebiega szybko i bezboleśnie pod narkozą. Po zabiegu przez pierwszy tydzień nie obyło się bez środków przeciwbólowych, ja akurat jestem uczulony na ketonal więc dostałem czopki Tramal. Trzy tygodnie minęło zanim wizyta w toalecie zaczęła być *komfortowa* w między czasie kilkakrotnie dość obficie krwawiłem a raczej organizm pozbywał się hemoroidów z ciemno brązowym śluzem. Na dzień dzisiejszy hemoroidów już nie mam jednak skóra wokoło odbytu jest ciągle pofałdowana i podczas parcia w toalecie wypełnia się krwią dodatkowo czasem wyczuję mały guzek, lekarz powiedział że mam się tym nie martwić jak czasem pojawi się mała żyłka. Niestety od 2 tygodni tak jak opisywałem wcześniej pojawiły się u mnie ból i pieczenie, jak się dowiedziałem po wizycie u chirurga mam zbyt napięte mięśnie zwieracza i występuje u mnie początkowe stadium szczeliny odbytu. Dziś zacząłem kurację Dilatatorem doodbytniczym, w połowie Lipca idę do kontroli i jak to mi nie pomoże to będę miał zastrzyk z botoksu. Dodam jeszcze, że po zabiegu piłem błonnik i łykałem diosminex. Jeśli chodzi o zwolnienie lekarskie to w moim przypadku siedziałem w domu 4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi