Gość Jacek Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Od dłuższego czasu (z miesiąc) na szwie prącia mam ?grudkę?. Jest twarda i na środku ma dziurkę (podejrzewam, że kanalik łojowy). Kolor jasny na środku, wokół czerwony. Nie da się wycisnąć, ani przekłuć. Stosowałem przez pewien czas gele higieniczne, maści antybakteryjne (w tym hydrocortison i maść ichtiolową) i nic. Nie powiększa się, ani nie maleje. Tu moje pytanie: co to może być i co z tym zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź. Wiem, że są już podobne tematy, ale zastosowałem się do ich poleceń i nic. Niepokoi mnie to, że nie mogę tego przekłuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witaj! Być może jest to zagojona zmiana, która uległa zabliźnieniu. Stąd brak możliwości przekłucia. Może się okazać, że jedynym sposobem na pozbycie się guzka będzie usunięcie przez chirurga. Warto, żeby tego typu zmianę ocenił lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Do jakiego chirurga się skierować, albo do jakiego lekarza? Dermatologa, czy urologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Witaj! Ze zmianą skórną najbardziej odpowiednim specjalistą będzie dermatolog, który ewentualnie skieruje Cię na usunięcie zmiany. Jeśli jednak nie ma takiej możliwości to ze względu na umiejscowienie grudki może być to również urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacek Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi