Gość Piotr Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Oto mój opis : Kregosłup lędzwiowy wygięty w lewo. Zniesiona lordoza lędzwiowa.Nieznaczne zweżenie przestrzeni miedzytrzonowej L5/S1 Istotnych zmian zwyrodnieniowo-wytwórczych nie stwierdza sie. Jak leczyć zniesioną lordozę lędzwiową ? co wynika z opisu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witaj! Występuje skrzywienie kręgosłupa oraz zniesienie fizjologicznej krzywizny kręgosłupa jaką jest lordoza lędźwiowa. Sposób leczenia zależy między innymi od rodzaju dolegliwości a także wieku chorego. Mogą być to zarówno ćwiczenia korekcyjne jak i zabiegi operacyjne. Powinieneś udać się z tym wynikiem do lekarza ortopedy. Specjalista mając na względzie Twój stan ogólny oraz rodzaj dolegliwości podejmie decyzję o rodzaju leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Mam 25 lat czasami mnie pobolewa podczas schylania się i gdy długo siedzę */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Musisz zadbać o CAŁY kręgosłup. Leczenie tylko jednego odcinka nie zda się na długo i nie przyniesie spodziewanych efektów. Spróbuj Ceragem - rehabilitacja w domu (najlepiej) przez kilka lat 1-4 i wyjdziesz z tego. łatwo nie będzie, ale za to skutecznie. Ja używam już 2 lata 2 razy dziennie i jest OK bez piguł i nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi