Gość JRW Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Witam. Jestem zdrowym mężczyzną, sprawnym seksualnie, jednakże na swoim penisie mam - jakby to nazwać - zbyt dużo skóry. W trakcie wzwodu robią mi się małe fałdy skóry w środkowej części penisa. Nie przeszkadza to niby we współżyciu, ale uniemożliwia mi choćby założenie prezerwatywy jako, że się cały czas zsuwa. Czuję przez to dyskomfort i mam zawężone możliwości, jeśli chodzi o dobór partnerek... Czy w takim przypadku obrzezanie byłoby zalecane? Innej możliwości pozbycia się tego nadmiaru skóry nie widzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Witaj! Bardzo prawdopodobne, że częściowe lub całkowite usunięcie napletka rozwiązałoby Twój problem. Najlepiej będzie jeśli udasz się do urologa, który po obejrzeniu prącia będzie mógł zaproponować ewentualny zabieg. Do poradni urologicznej w ramach NFZ konieczne jest skierowanie od lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi