Gość Magdalena Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Dzień dobry, moje pytanie dotyczy samoistnych zmian w tsh. Wynik pierwszego badania - 8,04, wynik drugiego, powtórzonego po tygodniu dla potwierdzenia pierwszego - 3,4. Lekarz wzruszył ramionami, powiedział, że może był jakiś skok, a może błąd i kazał brać selen powtórzyć badanie za kilka miesięcy. Dla własnego spokoju powtórzyłam badanie raz jeszcze po jednym dniu od ostatniego. Wynik - 2,1. Zaznaczam, że nie biorę żadnych leków, prowadzę bardzo zdrowy i raczej bezstresowy tryb życia, wszystkie inne badania krwi w normie (ft3, ft4, przeciwciała tarczycowe), jedynie ob podwyższone. Badanie usg tarczycy nie wykazało żadnych zmian, pani doktor stwierdziła tylko, że mam nad wyraz małą tarczycę. Do lekarza udałam się z objawami niedoczynności, które nie uległy zmianie. będę bardzo wdzięczna za odpowiedź pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Wilkipedia - witamina D - poczytać. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Calcium_regulation_pl.svg&filetimestamp=20110419084953 Za pracę tarczycy odpowiada kręg szyjny C7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi