Gość Elzbieta Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Mam 54 lata pięć lat temu miałam operacyjne usunięcie guza z całym nadnerczem prawym . po przeszło czterech latach on znowu powstał w tym samym miejscu i ma teraz ponad 3 cm. Panie doktorze prosze o pomoc czy mam sie zgodzic na kolejna operacje? jakie są rokowania i dlaczego on sie odnowił? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witaj! Przyczyn ponownego pojawienia się guza może być kilka. Jedną z nich jest niedostateczne wycięcie podczas operacji. Może być również tak, że typ guza, który usunięto ma tendencję do nawracania. Jedynym sposobem na usunięcie guza jest zabieg operacyjny. Decyzję o zgodzie na operację powinnaś podjąć samodzielnie. Nie można dać gwarancji, że po wycięciu zmiana się nie odnowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi