Gość Ola Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam. 26.04.12r. miałam przeprowadzony zabieg wycięcia kaszaka z lewego płatka ucha, który utworzył się po dwukrotnym przebiciu kolczyka. Dziś zgłosiłam się do chirurga, na wizytę kontrolną. Lekarz dokładnie obejrzał ucho i powiedział, że szwy mam ściągnąć 07.05 , lecz po kilku godzinach smarowania Rivanolem jedna ze szwów po prostu odleciała. Czy lekarz się pomylił i to są szwy rozpuszczalne? Jeżeli to są takie szwy, to muszę iść w poniedziałek znowu do chirurga? Fakt faktem, że ucho mam lekko zaropiałe i nabrzmione. Co mam zrobić w tej sytułacji? Z góry dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witaj! Istnieje prawdopodobieństwo, że szew odpadł ze względu na złe umocowanie. Powodem mogą być również zmiany ropne w okolicy rany. Niewykluczone, że założono Ci szwy rozpuszczalne i lekarz nie zauważył tego faktu. Najlepiej będzie jeśli udasz się na kontrolę we wskazanym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi