Gość Ania Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam. Od ok. roku ( mam 30 lat) męczą mnie silne bóle w okolicy lewego pośladka (tak jakby był tam jakiś ucisk). Ból jest na tyle silny, że nie mogę leżeć w ogóle na plecach ( sprawia mi to wielki ból, nie mogę się przekręcić na bok i nie mogę podnieś lewej nogi - dopiero przy pomocy rąk - zginam ją w kolanie i próbuję się przekręcić na bok - zajmuje mi to min. 10 min.) Ból nasilił się 9 miesięcy temu, zaraz po zajściu w ciążę (dlatego nie brałam żadnych leków, ani nie wykonano mi żadnych badań). W tej chwili (miesiąc po porodzie) - ból jeszcze bardziej nasilił się. Gdy pochylę się do przodu (przewijanie dziecka), czasami mam problem żeby ponieść lewą nogę* ból jest przy chodzeniu, leżeniu na boku, siedzeniu. Wykonałam badanie RTG kręgosłupa L-S a-p i boczne. Wynik: Śladowa skolioza lewo-wypukła kręgosłupa L Symetryczna sakralizacja kręgu L5. Drobny osteofit przednio-górnej krawędzi trzonu kręgu L4. Moje pytanie jest takie, o czym świadczą te wyniki, czy w nich jest powód mojego bólu? Jakie powinnam wykonać jeszcze badania i gdzie powinnam się udać? Jak powinno przebiegać leczenie? Dziękuję bardzo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fosyna Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witaj ja mam dokładnie to samo z tym , że jeszcze do tego doszły kiepskie wyniki badań świadczące o stanie zapalnym w organizmie wysokie OB i CRP + na dodatek dostałam tak jakby łuszczycy krostkowej na dłoniach i stopach która może być wynikiem stanu zapalnego w organizmie.Ja rodziłam w grudniu - niestety ból się nasila nie przekręcam się na boki w nocy - wstaje tak samo jak ty może nawet i dłużej mi to zajmuje płaczę z bólu tak nasilony jest ten ból.Przeszłam wszystkich lekarzy ortopeda,neurolog,nefrolog i teraz mam zlecone badanie rezonansem z kontrastem czekam z niecierpliowścią - niestety nie mogę zażywać żadnych leków gdyż karmię piersią*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi