Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Ból po operacji jąder,skurcze zwieracza odbytu i cewki moczowej

Gość Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.3 lata temu przeszedłem zabieg fiksacji jąder i usunięcie wodniaków i przyczepków.Po operacji bardzo bolało mnie pod prawym jądrem w mosznie,minął miesiąc,jeden,drugi a ból nie znikał któregos razu tak mnie rwało że zacząłem drapać w tym miejscu i wiem że naderwałem czy urwałem jakby *szwy* wewnątrz moszny,moge to wyczuc palcami.Faszerując sie rozmaitymi lekami przeciwbólowymi i antybiotykami,łudziłem sie ze problem sie skonczy.Doktora który wykonywał mi zabieg w szpitalu juz nie ma.Będąc na oddziale w szpitaluwykonano mi cystoskopie,urografie i usg.Wyniki wszystkie dobre,jądra też.Z tym że nie samo jądro mnie boli,a pod nim w kroczu gdzie idą te szwy,występuje uczucie ciepła,ciągnięcia.Doktor jednak jakos sie tym nie zainteresował i dał skierowanie do neurologa.Bo oprócz tych objawow mam też skurcze zwieraczy,ból zwieracza przy podnoszeniu cięższych przedmiotów,zaciskanie mimowolne zwieracza,o tym też powiedziałem doktorowi,mimo usunięcia 1 hemoroidu metodą barrona i stosowaniu maści nitrocard.Oprócz tego kiedyś niefortunnie kopnąłem nogą i też czasami mnie boli biodro i pachwina,przepukliny są wykluczone przez doktora. Dlaczego po prostu doktor nie może otworzyc moszny tego zobaczyć i poprawić? Podejrzewam że usg nie widzi takich zmian.Czy neurolog może coś pomóż w tej sprawie ? Czy rezonans magnetyczny mógłby wykryć takie drobne a bardzo dokuczliwe zmiany?