Gość Miho Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam serdecznie. Mam 35 lat i łuszczycę od 20 lat, leczę się intensywnie cygnoliną od 4 lat. Na podudziach pojawiły mi się takie ciemne plamki, różnej wielkości, od 1.5 cm i mniejsze, są koloru ciemnoszarego. Czy jest to rodzaj rogowacenia chemicznego? Nigdzie nic nie znalazłem na ten temat, żeby cygnolina powodowała rogowacenie. Czy to jest niebiezpieczne? Czy to się leczy? Czy można to smarować cygnoliną? Dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witaj! Stosowanie cygnoliny może skutkować przebarwieniami skóry. Bez obejrzenia zmian nie da się stwierdzić ich pochodzenia. Powinnaś udać się do dermatologa, który postawi odpowiednią diagnozę. Być może konieczna będzie modyfikacja leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi