Gość Henryk Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Czy hemoroidy są przeciwwskazaniem do wykonania tego badania. Henryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Wystarczy Anoskopia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryk Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Nie. Tu nie chodzi o badanie hemoroidów, tylko o badanie jelita. Henryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryk Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 A .... to się dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Georgij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Nie...nie są przeciwskazaniem... dla świętego spokoju można zbadać całe jelito kolonoskopią... niestety nie jest to najlepsze uczucie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryk Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam, lat 34 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Krótko opiszę swoją historie - około 7 lat temu zaczęły się małe problemy z krwawieniem z odbytu, ale to było krótkotrwałe. Prawdziwe problemy zaczęły się około 3 lat temu, wielkie hemoroidy, non stop krwawienie, sam się nie leczyłem, poszedłem do lekarza. Trafiłem na *kumatego* lekarza, ktory od razu skierował na kolonoskopię, ponadto przepisał detralex, syrop i zalecił zmianę diety. Kolonoskopia nic nie wykazała, nawet hemoroidów zewnętrznych, dla mnie widocznych gołym okiem,ale mniejsza o to. Wszystko było ok do czasu... I teraz mniej więcej od paru miesięcy hemoroidy oszalały, od 10 dni nie mogę spać, myśleć i normalnie funkcjonować. Wyskoczyły mi potężne gule, boli mnie wszystko, kość ogonowa, żołądek (jak szczypnie w odbycie to i szczypie w żołądku, takie dziwne). Co gorsza od tych czopków i maści mam biegunki, a na dodatek spuchła mi nieznacznie prawa kostka. Poleciałem do lekarza, no i on twierdzi,że to niestety normalne,a kostka mogła spuchnąć przez jakąś alergię. I męczę się dalej,ale do czego zmierzam-pytałem o te wszystkie zabiegi gumkowania, usuwania itp i usłyszałem,...że nie ma sensu, że większość pacjentów cierpi jeszcze bardziej,a hemoroidy i tak wracają. Moje pytania: 1. czy mam normalne objawy przy zaostrzeniu choroby hemoroidalnej? 2. czy jednak może warto wybrac się na zabieg? Aha - wszystkim cierpiącym na hemoroidy odradzam alkohol, u mnie zaostrzenie nastąpiło po weselu i porawinach, gdzie zbyt dużo wypiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tom Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 mam też te pier.. himorojdy masakra a piecze i swędzi ze wytrzymać nie idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi