Gość Malwina Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Lekarz rodzinny mówił mi o tym badaniu. Mam złe trawienie przy ciężkich potrawach. Jaki ma sens badać jelita, gdy czuję bóle od trzustki i wątroby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witaj! Kolonoskopia jest standardowym badaniem w przypadku diagnozowania opisanych objawów. To że odczuwasz bóle w okolicy trzustki i wątroby wcale nie znaczy, że pochodzą od tych narządów. Bardzo prawdopodobne, że są to bóle rzutowane z jelita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwina Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dziękuję za odpowiedź. Dostałam lek - cholestil, pomaga. Nie wiem jak będzie dalej, wzięłam dziś pierwszą dawkę. Czułam bóle od trzustki, wątroby i z jelit też. Nasilało się po jedzeniu i na czczo. I miałam też *bulgotanie* w jelitach, w okolicy trzustki - niestrawność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwina Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 A czy te ewentualne bóle jelit mogą promieniować na wątrobę, trzustkę, żołądek? To znaczy w te okolice? W boki ciała, za trzustką, na plecach, jak przy kolce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malwina Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dodam, ze te objawy mam w górnej części brzucha tylko. W okolicach wątroby i trzustki właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi