Gość Piotr Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam . Od kliku lat mam na części wewnetrznej lewej ręki taka jakby kulkę 2x2x1. Dużo czytałem na temat ganglionów, ale dopiero niedawno wyczytałem, że ganglion nie boli. U mnie sprawa ma się ciut inaczej, mianowicie gdy lekko nacisnę lub przypadkowo dotknę czuje jakby taki impuls , prąd przechodzący, roznoszący się nawet do dłoni. Wydaje mi się , że ingeruje on w ścięgna. Czasami trudno mi zasnąć bo rwie mnie w okolicach małego palca od dłoni ( dodam, że kulka znajduję się jakby w lini prostej do palca ). Przez lata nie był, aż tak uciążliwy, dopiero od jakiegoś roku ból sie nasila. Do kogo mam sie z tym udać, może macie jakieś przypuszczenia co to może być ? Bardzo prosze o pomoc i z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witaj! Opisana zmiana może być torbielą, zmianą zwyrodnieniową lub też nowotworem. Konieczne będzie wykonanie dodatkowych badań obrazowych (np. RTG, tomografia). Z tego typu zmianą powinieneś udać się do poradni ortopedycznej. Skierowanie do ortopedy w ramach NFZ uzyskasz w poradni lekarza podstawowej opieki zdrowotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi