Gość Iwona Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam Panie Doktorze Miesiac temu stwierdzono mi diagnose wodonercza obustronne ruchome nerki UKM nerki poszerzone 2 i 3 stopnia.urolog stwierdzil u mnie obustronne poszerzenie miedniczek I poczatkowych odcinkow moczowodow.Panie doktorze co ten opis oznacza?czy moja postawiona diagnoza kwalifikuje sie do operacji?z gory dziekuje za odpowiedz Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witaj! Nie każdy rodzaj wodonercza kwalifikuje się do zabiegu operacyjnego. Trudno ocenić metodę leczenia tylko na podstawie opisu badania obrazowego. Konieczne są wyniki badań dodatkowych a także stan ogólny chorego. Lekarz, podczas stawiania diagnozy, powinien zaproponować Ci możliwe w tym przypadku sposoby leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 Dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi