Gość Krzysiek Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam, W skrócie: Gdy śpię to po ok. 2-4 h (regularnie co nac od ok. 4 miesięcy) budzi mnie ból kręgosłupa, czasami promieniujący również do nóg. Podczas dnia - gdy jestem w innej pozycji niż leżąca - dolegliwości prawie nie wystepują. Nie wiem jak sobie radzić, bo czasem warto by pospać. więcej informacji. Byłem kilkukrotnie u ortopedy, przeszedłem cykl rehabilitacji (masaże, prąd, magnes), i... bez zmian. W efekcie trafiłem na rezonans magnetyczny z którego wynika że mam 2 przepukliny kregosłupowe. Ortopeda po zapoznaniu się z wynikami, zalecił ćwiczenia. To niewiele pomogło. Kupiłem też matę utwardzającą materac, ale nie widze dużych różnic. Czy ktoś z Was miał podobne dolegliwości - tylko podcza snu, i jakoś sobie znimi poradził? Dodam że staram sie spac głównie na bokach, jednak ból i tak się w końcu pojawia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witaj! Być może rozwiązaniem Twoich problemów będzie stosowanie przed snem środków uśmierzających ból. Pamiętaj jednak, że powinieneś rozpocząć ich stosowanie po konsultacji z lekarzem. Warto też wybrać się do neurochirurga, który oceni Twoją chorobę i być może zakwalifikuje do operacji kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi