Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Zapadnięcie się kostek ręki po uderzeniu, po złamaniu kości śródręcza

Gość Jędras

Rekomendowane odpowiedzi

Około 1.5 miesiąca temu doszło u mnie do złamania z przemieszczeniem czwartej kości śródręcza. Tydzień później miałem operacje wstawiono mi śruby, ponosiłem gips przez 2 tygodnie i od tego czasu chodzę z drutami w ręku ale już bez gipsu. Zaraz po złamaniu kostki przy czwartej i piątej kości były wręcz nie namacalne, zapadły się tak jakby znikły, a ręka była cała opuchnięta. Po operacji i ściągnięciu gipsu wszystko zaczęło się poprawiać i kostki były coraz bardziej widoczne. Jednak po nie fortunnym uderzeniu ręki o jakiś przedmiot te kostki znowu się zapadły, nie tak jak przy złamaniu bo je czuje, ale jednak są niżej niż były. Prawda jest taka, że nie odczułem w ogóle tego uderzenia i ręka mnie nie boli, ale martwię się tym lekkim zapadnięciem kostek. Wyciąganie drutów mam dopiero końcem kwietnia, a żadnej wizyty u lekarza zaplanowanej nie mam, więc wolę zapytać tutaj. Czy jest jakaś obawa, że to się zruszyło? źle zrasta? Czy powinienem się udać do lekarza na wizytę kontrolną? Po ostatniej mówił, że jest bardzo zadowolony z przebiegu leczenia. Pozdrawiam