Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Przelewanie w jelitach i brzydki zapach gazów

Gość Adam69

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 33 lata. Od ponad 5 miesiecy strasznie przelewa mi sie w jelitach i mam cuchnace gazy niezaleznie od tego co zjem, nawet po oddaniu stolca.Stolec wydaje mi sie normalny, choc jest zawsze taki miekki, nie rozwalajacy sie, uformowany ale taki mocno nawodniony - luzny, kolor raz jasny raz ciemniejszy. Mialem gastroskopie, bo pobolewal mnie rowniez brzuch. Wynik: brzuch czesciowo czerwony i nadzerki. Pobrano okolo 6 wycinkow do badania. Dodam, ze mam problemy zoladkowe od 4 lat, 2 razy helicobacter i nadzerki. Mialem wykonana tomografie, ktora nie pokazala odchylen od norm, badania krwi w normie, gastryna w normie. Mam silna dezorientacje, sennosc - zasypiam szybko ale budze sie w nocy, okolo 5 rano i koniec mojego spania. Czuje sie okropnie, jakbym umieral.Wiekszosc lekarzy mowi, ze to problem emocjonalny ale czy depresja moze dawac takie objawy? Zapomnialem dodac, ze w lipcu zeszlego roku mialem usunietego oponiaka. Powrocilem do pracy po 3,5 miesiaca od operacji - praca fizyczna ale w zwiazku z przebyta choroba wykonuja lzejsza prace, dzwigam max. 15kg. Po dwoch tygodniach poczulem jakby ktos udezyl mnie w glowe i zaczelo mnie mdlic. Otrzymalem leki, ktore powstrzymaly mdlosci, ale pojawily sie bole brzucha i przelewania w jelitach i najgorsza dezorientacja. Ponad 1,5 miesiaca temu zaczely mnie bolec pachy, zwlaszcza prawa do dzis. Lekarz mowil ze wszystko jest OK z pachami, nic na nich nie *wymacal*. Zaraz jakies 2 tygodnie pozniej zaczely mi dretwiec rece i nogi ale tylko przy nacisku, np. spiac na boku i majac rece przy twarzy zaczynaja dretwiec, po wyprostowaniu wszystko powraca do normy po kilku sekundach. Moze wyda sie to smieszne ale wydaje mi sie ze moje zyly mocno pozanikaly. Nie wiem czy jest jakies powiazanie miedzy moimi przelewajacymi jelitami, gezorientacja i dretwiejacymi konczynami, po prostu nie mam juz sil, jestem wykonczony fizycznie i psychicznie. Mialem wykonana kolonoskopie ale prawie 3 lata temu (choc lekarz mowil ze nie ma powodu tego robic czesciej niz co 5 lat)

Witaj! Twoje objawy mogą mieć jak najbardziej podłoże psychogenne. Depresja może przebiegać pod maską dolegliwości somatycznych. Jeśli lekarze nie mogą znaleźć przyczyny Twoich problemów to warto wybrać się do poradni leczenia zdrowia psychicznego. Lekarz psychiatra postara się stwierdzić, czy Twoje dolegliwości mają podłoże zaburzeń psychicznych.

ja kiedyś miałam pojawiające się lęki i wtedy miałam wrazenie że nei mogę złapać powietrza i że się zaraz uduszę, choć wszystko było ok . miałam też objawy ze strony żołądka. u mnie to było typowe DDA, wiec zapisałam się do Al-Anon jest to pomoc dla rodzin alkoholowych i teraz jest coraz lepiej *))