Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Problemy z odźwiernikiem żołądka a praca przy produktach żywnościowych


Gość palisada89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość palisada89

Otoz mam odzwiernik zoladka slabo kurczliwy,niewielka przepukline przelyku wtedy(gastro z przed 2lat)no i pewno zepsuta zastawke kretniczo katnicza-stad i pewno moj problem.a mianowicie chodzi oto czy moge z tym popsutym odzwiernikem pracowac przy zywnosci?czy nie wydostaja sie bakterie z wewnatrz?juz nie chodzi nawet o te zapachy ,gazy tylko o bakterie.wiem ze chyba to ie te miejsce ale glupio tak tylko z tym do lekarza.prosze o odp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Anka ot tak

Myślę, że odźwiernik nie jest przeciwwskazaniem do pracy przy żywności, przeciwwskazaniem sa np. bakterie czy jakies pasożyty w kale, choroby wirusowe itp. Poza tym, musisz wyrobić sobie książeczkę sanepidu aby móc pracować przy żywności, lekarz medycyny pracy sam okresli czy wolno Ci pracować czy nie, ale wydaje mi się, że to nie jest przeciwwskazanie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×