Gość Grzegorz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Witam. Miałem badanie kręgosłupa tomografem komputerowym. Otrzymałem opis i płytę CD. Chcę zobaczyć wyniki tego badania na komputerze (czyli zdjęcia z tego tomografu). Jest tam wiele różnych plików ale nie wiem jakją uruchomić by zobaczyć swój kręgosłup. Być może potrzebuję jakiś program komputerowy do odczytu takich płyt z tomografu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Nie, nie potrzebujesz specjalnego programu ja miałam tak samo i otworzyłam normalnie w programie do zdjęć. Jesli masz kilka plików, zobacz, który z nich ma rozszerzenie jpg, to prawdopodobnie zdjęcie Twojego kregosłupa. Otwórz je. Jeśli nie chce się otworzyć, kliknij prawą myszką i wybierz opcję *otwórz za pomocą* i wybierz program z listy, który otwiera zdjęcia np. irfan view, paint - cokolwiek co masz do zdjęć. Jeśli nie masz rozszerzenia jpg, to spróbuj zmienić nazwe dodaj kropkę i dopisz jpg wtedy powinno sie otworzyć. Myślę, że te różne pliki to własnie Twój kręgosłup tylko np. kilka zdjęć i dlatego jest kilka tych plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 dziękuję - sprawdzę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 jest 06.04.2015 tez miałem problem z otwarciem nawet ściągnąłem program skompresowany philipsa który nie dało się otworzyć ale poradziłem sobie .Jak otworzycie płytę to jednym z rozszerzeń jest taka mała niebieska ikonka philipsa .i tym programem się otwiera MLV.exe się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi