Gość Władek Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam za tydzień w poniedziałek mam operację przepukliny pachwinowej. Mam pytanie jakie znieczulenie jest najlepsze, czy jest możliwość wyboru. Mam przepuklinę od 2 lat. Osobiście boję się znieczulenia ogólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Przy operacji przepukliny pachwinowej stosuje się znieczulenie podawane w kręgosłup / działa od pępka w dół/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Jakie jest najlepsze dla ciebie, powie ci anestezjolog. Ja miałem znieczulenie ogólne. Dwoje anestezjologów, zarówno jeden przy wstępnej konsultacji, jak i następny przed operacją, powiedzieli mi, że po lekturze rezonansu magnetycznego mojego kręgosłupa nie ma dla mnie opcji znieczulenia w kręgosłup. Mogliby mi w ten sposób zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi