Gość sylwia Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Witam serdecznie. Mam taki problem... Mój tato jest dwa miesiące po operacji wycięcia woreczka żółciowego. Wszystko zaczęło się od żółtaczki. Po wizycie u lekarza pierwszego kontaktu trafił do szpitala, tam zrobiono wyniki krwi, USG jamy brzusznej i okazało się ze ma kamień w woreczku żółciowym. W szpitalu był tydzień potem Tatę wypisano, jednak dalej miał żółtaczkę. Po tygodniowym pobycie w domu, żółtaczka się nasiliła tato już nie przyjmował pokarmów i trafił do innego szpitala gdzie natychmiastowo poddano go operacji wycięcia woreczka. Po operacji tato trafił na Odział Intensywnej Opieki Medycznej. Z opinii lekarzy, którzy operowali tatę wynika,że operacja była ciężka, gdyż żółtaczka zrobiła spustoszenie w organizmie. Teraz tato jest już dwa miesiące po operacji, rany na brzuchu zagoiły się rewelacyjnie, apetyt wrócił, ale... Ostatnio nie wiadomo z jakiego powodu dostał coś w rodzaju drgawek/febry. Drgawki objęły całe ciało, miał podwyższoną temperaturę ale ciało zimne. Zasięgnęliśmy opinii lekarza, który stwierdził iż mogło to być efektem za silnych leków przeciwbólowych. 3 dni temu sytuacja się powtórzyła, jednak tato tym razem nie zażywał żadnych leków przeciwbólowych. I znów konsultacja lekarza-to podobno był stan grypowy. Martwi mnie taka reakcja... Proszę o pomoc... Co to może być, czy rzeczywiście grypa czy coś innego? Z góry dziękuję za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Trudno powiedzieć co jest dokładnie przyczyną. Najlepiej skonsultować się z neurologiem. Być może powodem drgawek są zmiany w mózgu powstałe po żółtaczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Witam Drgawki o których Pani pisze to nic innego jak niedrożność dróg żółciowych. Trzeba na oddział Gastroenterologiczny i odbarczenie żółci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi