Gość Paweł Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam! Mam 20 lat i problem ze stulejką. W stanie spoczynku napletek schodzi tylko do połowy, we wzwodzie wcale. W związku z tym wybieram się do urologa, lecz bardzo boje się badania. Stąd moje pytanie: Czy lekarz musi ściągnąć napletek do końca, czy wystarczy że sam go ściągnę tak daleko jak się da? Czy jest to konieczne, żeby stwierdzić że mam stulejkę i zapisać mnie na zabieg? Dodam że chciałbym mieć obrzezanie całkowite. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witaj! Podczas wizyty u urologa po zebraniu szczegółowego wywiadu dochodzi do badania prącia. Lekarz spróbuje odprowadzić napletek, żeby ocenić stopień zaawansowania stulejki. Zawsze możesz poinformować lekarza o swoich obawach i spytać, czy samodzielnie możesz odprowadzić napletek. Jeśli lekarz uzna, że zabieg jest konieczny to z pewnością dostaniesz odpowiednie skierowanie. O radykalności zabiegu powinien zadecydować specjalista mając na uwadze Twoje sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Mialem usunieta stulejke nie jestem zadowolony pozostały znaczne blizny i widoczne krzywe narosty po po odciecu skurki wolałbym całkowicieobrzezanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Mój syn ma 14lat ma zwężenie stulejki małe i ciekie princie i malutkie karetka jak ziarenka groszku nieznani prawie niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarek Łódź Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 jeśli pójdziesz państwowo (na NFZ) to lekarz będzie chciał zobaczyć penisa, by ocenić czy nadaje się do zabiegu. Jeśli pójdziesz prywatnie i będziesz obrzezany za kasę, to taka wizyta jest tylko formalnością (ustalenie typu obrzezanie i umówienie się na termin zabiegu) bo wtedy lekarza nie interesuje czy masz stulejkę czy może chcesz sie obrzezać dla polepszenia życia seksualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi